Category Archives: 3e graad

Sneeuwpret op school

Tijdens de speeltijden ging het er leuk aan toe in de weide. Sneeuwpret verzekerd! Sneeuwballen vlogen om onze oren. ‘)


Veldloop

Op donderdag 4 oktober ging naar jaarlijkse traditie de veldloop door. Het zonnetje verwarmde meteen onze benen, dus opgewarmd waren we wel! Alle deelnemers hebben zich sportief ingezet en dat uitte zich in een knappe prestatie van de hele klas! Dikke proficiat voor jullie uithoudingsvermogen! Wat een sportieve, gezellige bende!


Push 1ste workshop

Dinsdag 2 oktober gingen we met het 5de en 6de leerjaar naar De Munt voor een eerste repetitie om de opera ‘Push’ voor te bereiden. We warmden onze stemmen op, zodat we onder begeleiding van de piano de eerste stukjes van de liedjes konden aanleren. Alles wordt in het Engels gezongen, best wel spannend! Toch lukte het al erg goed om de woorden met

Meer lezen…


Sportdag van de 2de en 3de graad

Woensdag  zetten de leerlingen van het derde, vierde , vijfde en zesde leerjaar hun sportiefste beentje voor. Dansen, baseball, atletiek, stratego,  fietsen en kubb … iedereen kon er zijn ei in kwijt!  


Minecraft Brussels gebouw

Om de laatste schoolweek goed in te zetten, gingen we naar Brussel. Daar bekeken we 5 gebouwen (de Beurs, het Stadhuis, De Gorikshallen, de Koninklijke galerij en het ‘Coca Cola gebouw) om deze nadien na te bouwen met het spelprogramma ‘Minecraft’. Ziehier de resultaten.


Tournesol ‘Bosecologie en diversiteit’

Dinsdag trokken we naar het Zoniënwoud waar we op zoek gingen naar de bewoners van dit bos. We onderzochten op welke manier ongewervelde dieren aangepast zijn aan hun milieu en hoe we ze konden onderscheiden van elkaar met een determinatietabel.


Bezoek aan het kinderparlement

Op donderdag 3 mei bezochten we het kinderparlement. We mochten mee debatteren over actuele onderwerpen en dachten na over een groene stad Brussel.


Uitstap Ket2sport

Vandaag gingen we op uitstap naar de VUB om er een sportieve dag van te maken. We namen eerst deel aan Ket2adventure, met o.a. een Speleobox, een BMX-parcours, katapult schieten. In de namiddag namen we deel aan Ket2sport en konden we allerlei balsporten uitoefenen, maar ook airtrack, trampolinespringen en zoveel meer!


Liedje ‘Onvermoeibaar hart’

We leerden in het 6de een liedje in de periode van Valentijn, onvermoeibaar hart. Jullie kunnen het hier beluisteren. Veel luisterplezier!


Bozar: interactief concert move 2.0

Vandaag gingen we met het 5de en 6de leerjaar naar Bozar in Brussel om er het interactief concert MOVE 2.0 bij te wonen. Tijdens dat het klassieke orkest muziek speelde, was er een beatboxer en mochten we meezingen en dansen. Het was een unieke ervaring!