Category Archives: Uncategorized

Koekjes bakken in de onthaalklas

Juf Annemie bakte lekkere sterrenkoekjes met de kleuters van de onthaalklas. 


Diertjes op school (deel 2)

Ook de mama van Jack  kwam op bezoek. Zij had een heleboel diertjes meegbracht:konijnen, visjes, woestijnmuizen, een cavia, een witte muis, krekels en een garnaal!  De kleutertjes van de onthaalklas, 1ste kleuterklas en 2de kleuterklas mochten ze aaien en vast houden!


Bezoek ouders en grootouders voor WO

Voor ons thema van W.O. (Gek op school) nodigden we enkele ouders en grootouders uit in de klas. De kinderen hebben deze gasten allemaal geïnterviewd in kleine groepjes.


Schilderijen met natuurelementen

De kinderen van het derde leerjaar hebben in de tuin van de zusters in kleine groepjes schilderijtjes gemaakt. Ook deze schilderijtjes waren enkel met natuurelementen gemaakt en er moest in elk schilderijtje een tak voorkomen.


Papa’s in de klas… de brandweerman

De papa van Diego kwam op bezoek in de tweede kleuterklas. Hij was helemaal gekleed als brandweerman. Hij had ook van alles mee genomen. De kleutertjes mochten allemaal zijn helm eens opzetten! Later word ik misschien  ook wel brandweerman!  


Heksensoep!

Vrijdag 27 oktober maakten de 1ste en de 2de kleuterklas lekkere heksensoep. Eerst moesten we de groenten snijden, wat een werkje! Heksen moeten best wel sterk zijn om pompoenen, selder, prei, … te snijden. Natuurlijk horen er ook spinnetjes (gehaktballetjes met spaghettislierten) in heksensoep. We waren heel gemotiveerd om deze te maken. Daarna alles in een grote ketel en smullen maar!    


Verslagjes over de laatste week voor de herfstvakantie

Verslagje van Thue: De dag is al goed begonnen! Het is vandaag HALLOWEEN! We hebben met het 1ste leerjaar een halloweenzoektocht gedaan en ik hoop dat de dag nog leuker wordt! Verslagje van Rose: De voorbije weken waren boeiend: we hebben veel uitstappen gedaan, zoals het Sint-Jozefscollege bezoeken, toffe lessen gevolgd. We zijn ook naar de wereldwinkel geweest (Oxfam) en hebben de tofste komische

Meer lezen…