Tine Debuyst

Posts byTine Debuyst

W.O.: de speelplaats

Het derde en vierde leerjaar bundelden hun krachten om samen tot nieuwe en leuke ideeën te komen om de speelplaats op termijn te kunnen veranderen. Hier zien jullie hun brainstorm en samenwerking.


Muzische opvoeding: beweging: een spinnenweb

De kinderen hebben goed moeten samenwerken tijdens deze activiteit. Samen vormden ze een zeer groot spinnenweb. Iedereen was dus erg belangrijk, zowel de spin, als alle kinderen die een stukje van het web moesten vasthouden. Nadien hebben de meisjes en de jongens ook apart geprobeerd om een eigen spinnenweb te maken.


Scholenveldloop 2018

De jongens staan klaar in de startblokken terwijl de meisjes aan het lopen zijn. En nadien zie je het podium van de meisjes met Léonore van onze klas op de tweede plaats! Ik ben heel erg fier op alle kinderen van de klas, want iedereen heeft de 600meter uitgelopen, proficiat allemaal!  


Muzische opvoeding: drama: de families

Tijdens een drama-opdracht waren de kinderen allemaal familie van elkaar. Elke familie was op twee verschillende vakantieplekken en deze allerlei activiteiten.


Bezoek ouders en grootouders voor WO

Voor ons thema van W.O. (Gek op school) nodigden we enkele ouders en grootouders uit in de klas. De kinderen hebben deze gasten allemaal geïnterviewd in kleine groepjes.


Schilderijen met natuurelementen

De kinderen van het derde leerjaar hebben in de tuin van de zusters in kleine groepjes schilderijtjes gemaakt. Ook deze schilderijtjes waren enkel met natuurelementen gemaakt en er moest in elk schilderijtje een tak voorkomen.


Muziek met natuurelementen

De kinderen van het derde leerjaar hebben in kleine groepjes muziek gemaakt met natuurelementen die ze in onze weide gevonden hebben. Ze hebben dit ook getoond aan het eerste en tweede leerjaar.


W.O. in de klas

Tijdens de lessen van W.O. hebben de kinderen de plattegrond van de klas in de zandbak getekend, er een maquette van gemaakt, de klas getekend en ook enkele aanpassingen (op papier) mogen doen.

Meer lezen…


Techniek in de keuken / in de klas

Tijdens de 4 weken techniek in de tweede graad werd er in mijn klas onder andere aardappelsalade gemaakt. Elke groep was verantwoordelijk voor een deel van de aardappelsalade: hardgekookte eitjes, gekookte aardappels, zelfgemaakte mayonaise en fijngesneden ajuin.

Meer lezen…


Wabo: Workshop tablet alfabet

Tijdens deze workshop in de WABO leerden we hoe het alfabet vroeger geschreven of getekend werd. Zelf hebben we hier ook allerlei mee kunnen “schrijven” en experimenteren.

Meer lezen…